Bani pe net din job online,joburi online,loc de munca online acasa,job online part-time pentru toti

Joburi online,joburi freelanceri,scriitori de articole,bani pe net din joburi mici fara blog

Ai nevoie de bani ? Munceste de acasa in job pe net !

Banipenet4all prezinta idei de munca la domiciliu si idei de joburi online din care se castiga bani pe net.
Munca la domiciliu este solutia ideala pentru toti cei care navigheaza fara tinta pe Internet si cauta un job.Job online este solutia pentru toti cei ce navigheaza pe Internet si cauta munca la domiciliu..
Banipenet4all a cautat, a descoperit si iti prezinta solutii de munca la domiciliu din care sa castigi bani pe net.
Tu alegi dupa priceperea, nevoia si timpul pe care vrei sa-l aloci. Dar, daca ai nevoie de bani, invata sa muncesti pe net. Solutii simple sau mai complicate, pentru elevi, studenti, mamici, bunici si nepoti mai priceputi in ale Internetului, pentru toti se gaseste cate o idee de job online in blog.

Ghid juridic al publicarii de continut pe bloguri-informatii utile-intrebari si raspunsuri-erori comise de bloggeri la debut



Ghidul juridic al publicarii de continut pe bloguri nu prea este amintit in sfaturile si informatiile pretioase ale bloggerilor cu experienta, desi, blogurile lor abunda de informatii utile despre diferite tehnici de scris pe blog. Daca esti un blogger la debut, este bine sa dai importanta si aspectului juridic al publicarii de continut pe bloguri

Probabil, daca esti un blogger debutant preocupat de aspectul legal al oricarei activitati pe care o desfasori pe blogul tau, ti-ai pus diferite intrebari despre ceea poti face si ce nu poti face atunci cand publici continut pe blog.

Ghidul juridic al bloggerilor raspunde la multe din intrebarile pe care ni le punem in forul nostru interior. La multe din intrebari raspunde partea morala din noi, dar ce te faci daca ea nu corespunde legilor admise ?


Cateva din raspunsurile aflate ,la intrebarile mele, si ale tale, sper, asa cum le-am retinut din informatiile de la sursa, vi le spun si voua.

Iata, deci, informatii utile bloggerilor la debut, din sectorul juridic, intrebari si raspunsuri despre aspectul juridic al publicarii de continut pe bloguri:

1.Pot copia idei si fapte enuntate intr-un blog ?

Da, atat timp cat le prezinti cu exprimarea ta. Dreptul de autor protejeaza doar expresia-combinatia de cuvinte si structuri care prezinta informatia si faptele respective, nu fapta in sine.

2.Pot copia informatii guvernamentale ?

De obicei, da.Toate informatiile de ordin public se pot copia.

3.Cand pot imprumuta o imagine a cuiva pentru blogul meu ?

Normal este indicat sa verifici creativ commons pentru imaginea respectiva, indiferent unde o gasesti publicata. Aici am gasit un rezumat al codului juridic commons in limba romana.
Imaginile se supun acelorasi drepturi de autor ca si articolele din blog.
Dar, daca o transformi, o redimensionezi la o miniatura, ori  utilizezi doar o parte din ea, este foarte probabil sa nu deranjeze.

4.Copy - paste in comentarii, cum se considera ?

De obicei, se considera , ca, cei ce comenteaza un articol, au implicit acordat dreptul de licenta. Daca va deranjeaza, puteti include o specificatie in mod explicit asupra acestui lucru.

5.Cand se permite copy-paste:

Daca vrem sa parodiem , sau sa satirizam un articol, putem reproduce din el in limita a 100 de cuvinte.
Aceeasi permisiune o avem si daca facem o informare in scop educational, prezentam o stire, sau facem o cercetare.

6.Pot pune linkuri catre un articol din adancimea unui site ?

Da, nu este interzis. Desi sunt voci care spun ca influentele pot fi negative asupra paginii de pornire, sau a traficului, nimeni nu ne poate opri sa facem acest lucru. Permalinkurile sunt o metoda buna de a spori importanta blogurilor si a mari comentariile pe bloguri.

7.Am gasit ceva interesant pe un blog. Pot sa-l citez ?

DA, in conditiile prezentate la punctul 5.
Preferabil este sa prezinti totul cu exprimare proprie.

Un ghid juridic pentru bloggeri , complet, l-am gasit intr-un site din SUA si am incercat sa punctez cateva repere esentiale despre aspectul legal al activitatii de bloggerit. Nu-mi spune ca nu suntem in SUA, Internetul este globalizat.

Exista, asadar, mai multe idei gresite despre bloguri si continutul publicat pe ele, idei care contravin ghidului juridic pentru bloggeri. Convinge-ti-va singuri daca afirmatiile urmatoare, mult vehiculate, sunt erori sau nu:

1.Daca o informatie este deja exprimata intr-o forma, pe web, ea poate fi preluata fara niciun fel de scrupul, de catre oricine, in aceeasi forma

2.Daca o fotografie este publicata oriunde, pe web, ea poate fi folosita de oricine, oricum

3.Daca un articol este gata scris de cineva pe o tema care ma intereseaza si vreau sa o expun cititorilor mei, sigur ca poate fi preluat prin feed, rss, asa cum se prezinta si il public direct pe blog.

4.Pe web sunt anonim, asa ca pot fi cat mai fara scrupule, daca folosesc in comentarii si in pagina despre mine, daca o am, un pseudonim cat mai indepartat de adevar
Fals, intotdeauna ai un IP care poate fi verificat aici , sau o pagina de facebook, sau un comentariu, pe undeva.. Web-ul nu te pastreaza invizibil si necunoscut oricat ai crede tu asta ! Si wtstats.com iti arata IP-urile vizitatorilor , chiar live !

5.Cand o creatie originala nu are specificat dreptul de autor, se crede, gresit, ca este la indemana oricui.

Conventia de la Berna, stabileste drepturi de autor prin care orice lucrare noua si originala, publicata, primeste protectia drepturilor de autor daca autorul AFIRMA ACEASTA SAU NU. Lista tratatelor si tarilor care au aderat o gasiti aici, in Wikipedia.

Si acum, va dau un exemplu hazliu, care, de fapt, a fost mobilul care m-a indemnat sa concep acest articol :

Cineva a copiat un articol din blogul meu. Foarte bine, daca nu esti copiat, inseamna ca nu prezinti interes pe web, ca si cu proverbul nostru neaos, daca nu te barfeste lumea nu prezinti interes.

Dar sa-ti asumi un articol, ca si cum ar fi al tau si sa lasi linkurile de afiliat originale, ce ziceti de asta ? Daca nu as fi castigat un referal din acel blog, nu as fi stiut ! Pentru ca m-am distrat de situatie, nu va spun mai mult. Iar daca cel care este vizat trece pe aici, poate are bunul simt sa lase macar linkurile mele de afiliat acolo unde sunt, in articol.

Oricum, ghidul juridic al publicarii de continut pe bloguri este o notiune absolut necesara a fi amintita intr-un blog care se vrea o sursa buna de informare pentru bloggerii debutanti.

Nu uitati ca am incercat sa va dau informatii utile si despre cum se fac comentarii utile pe bloguri .

Sfaturi utile despre cum sa scrii articole bune pe bloguri este o informatie la fel de utila ca si aceasta.

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru articole!

    Foarte bine scrise si documentate. Cat despre utilitatea lor, ce sa mai discutam.

    Multe dintre informatiile de aici le-am pus in practica pe blogul meu.

    Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca informatiile de aici ti-au fost utile.
    Succes si tie cu blogul.

    RăspundețiȘtergere
  3. informatile pe care le asimilez de la tine sunt de maxima interes, pt care iti multumesc. ciao

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ce scriu aici sunt informatii pe care mi-as fi dorit sa le am eu inainte de a incepe blogurile.De aceea ma bucur daca va sunt utile si voua informatiile, inseamna ca nu muncesc degeaba.Va doresc succes tuturor !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita. Astept un comentariu interesant si util. Va astept si alta data cu drag, sa descoperim impreuna cum se fac bani pe net din job online.

Linkurile de afiliat si micile tale afaceri nu se admit in comentarii.
Daca nu stii cum se fac comentariile, citeste articolul cum sa faci comentarii utile pe bloguri, mai intai.


Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

GO TO TOP